szélvédő javítás budapest

Szélvédő javítás Budapesten a zavartalan közlekedésért

Az egyik fontos ok, amiért érdemes helyrehozni az autó sérült üvegének állapotát, az a határokon való zavartalan átkelés. A vízummentesség bevezetésével könnyebbé vált az Európán belül való utazás, de a határon problémák adódhatnak egy törött autóüveg miatt. Ha az üveg megrepedt vagy betört, előfordulhat, hogy a gépjárművet nem engedik át a határon. Rengeteg cikk jelenik meg a törött autóüveggel kapcsolatos büntetésekről, ami arra készteti az autótulajdonosokat, hogy a szélvédő javítás Budapest területén minél hamarabb megtörténjen.

De miért reped meg egy szélvédő? Nem sok oka van annak, ami ezt előidézheti. Egyszerűen egy kő nekicsapódik az üvegnek és heg keletkezik. Sok autós télen forró, nyáron pedig hideg vizet önt a szélvédőre, így pedig repedések keletkeznek az üvegen. Ha a szélvédőn sérülések láthatóak, például zúzódások vagy repedések formájában, jobb felvenni a kapcsolatot a szélvédő javítás Budapesten dolgozó mestereivel, akik rövid időn belül segítenek a probléma megszüntetésében.

Életet menthet a Pilkington szélvédő

A gépkocsi frontális üvegének meg kell felelnie azoknak a biztonsági követelményeknek, amelyek célja, hogy baleset esetén csökkentsék a vezető sérülését. Amikor az üveg akadályba ütközik, nagy terhelést kap és összetörik, ami a vezető és a mellette lévő utas sérülését okozza. A sérülések jellegének csökkentése érdekében, a gyártók kísérleteznek a formatervezéssel. A Pilkington szélvédő például 3 rétegből álló szerkezet. A külső és a belső réteg üvegből, a köztes réteg pedig műanyagból készül.

Ez utóbbi erősítő elemként működik, ami elnyeli a külső réteg által, az ütközés során kifejtett mechanikai feszültséget. A Pilkington szélvédő konstrukciójának az a lényege, hogy az ütés csak a külső bevonatot roncsolja, míg a belső sértetlen marad, életét mentve ezzel. Természetesen egy kemény ütés nem tartja egyben a szélvédőt, de az erősítő rétegnek köszönhetően nem törik apró, éles szilánkokra, ami fontos biztonsági kritérium. A Pilkington szélvédőket ezért kedvelik azok az autósok, akiknek fontos a jármű magas szintű biztonsága.

Author: Szerkeszto

Vélemény, hozzászólás?